F.A.Q – intrebari despre hooklift2023-07-22T12:38:29+03:00

Intrebari frecvente despre sistemele hooklift

Intrebari frecvente despre sistemele hooklift

Alegerea sistemului hooklift / abrollkipper  potrivit pentru aplicatia ta este deosebit de importanta, chiar daca folositi un singur camion sau operati o intreaga flota.

Inainte de a alege sistemul hooklift, trebuie sa stabiliti care sunt aplicatiile la care il veti folosii si ce doriti sa obtineti de la camionul dumneavoastra. Pentru aceasta trebuie sa raspundeti  la o cateva intrebari legate de utilizarea sistemului, materialele transportate si camionul ales.

telecomanda hooklift
In ce conditii folositi sistemul abrollkipper?2023-03-05T20:11:17+03:00

Ganditi-va la aplicatiile zilnice la care veti folosi sistemul abrollkipper. Daca activitatiile sunt repetitive, atunci veti avea nevoie de un abrollkipper suficient de puternic pentru aceste aplicatii. Dar pentru a putea prelua comenzi speciale, mai bine platite, veti avea nevoie de un sistem abrolkipper cu o rezerva de putere si viteza mai mari, care vor iti vor aduce incasari mai mari.

Pentru ce aplicatii veti folosi sistemul abrolkipper?2023-03-05T19:33:25+03:00

Alegeti tipul de echipament multi-lift pe care il cautati in functie de aplicatiile care trebuie executate. Astfel, va fi mai usor de identificat dimensiunea, puterea si caracteristicile sistemului multi-lift care va ofera cele mai multe beneficii.

Unele activitati ar putea necesita multe schimbari zilnice ale containerelor, in timp ce alte activitati ar putea implica mai multe operatii de basculare si coborare. De exemplu, daca veti folosi in mod frecvent sistemul abrollkiper pentru transportul pamantului sau al pietrisulului, atunci veti avea nevoie de un sistem cu viteza mare de basculare.

Cat de des veti incarca, descarca sau schimba containerele?2023-03-05T19:36:52+03:00

Unele aplicatii, cum ar fi transporturile deseurilor si reciclarea materialelor necesita schimbari dese ale containerelor in timpul activitatilor zilnice. Altele necesita basculari si coborari frecvente, de exemplu utilizarea camionului ca autobasculanta pentru transportul pamantului sau al pietrisului. Operarea sistemului hooklift in siguranta si intr-un timp scurt, inseamna profituri mai mari. Verificati viteza si optiunile sistemului hooklift dorit.

Ce tipuri de containere abroll veti transporta?2023-03-05T19:41:31+03:00

Determinati tipul de containere abroll cu care veti lucra. Pentru transportul materialelor, veti avea nevoie un container, un cos de gunoi sau o cisterna? Inaltimea si greutatea containerelor vor afecta direct performanta sistemului abrollkipper, iar acesta trebuie sa fie echipat cu tipul potrivit de brate cu carlig, la lungimea corecta. Desigur, cu cat vei transporta containere mai inalte si mai grele, cu atat mai puternic si mai mare trebuie sa fie sistemul abrollkipper.

Aveti nevoie de o miscare de glisare sau de basculare?2023-03-05T19:47:03+03:00

Sistemele multi-lift pot incarca si descarca containerele printr-o miscare de glisare, basculare sau o miscare combinata. Daca lucrati in zone cu spatiu redus, atunci ar trebui sa alegeti un sistem multi-lift cat mai versatil.

Sistemele multi-lift pot fi echipate cu diferite sisteme de control: pneumatice, radio comandate sau PTC . Unele sisteme multi-lift sunt echipate cu tehnologie inteligenta care usureaza incarcarea si descarcarea, dar ar putea costa mai mult decat mecanismele pneumatice traditionale.

Ceea ce functioneaza mai bine pentru dvs. depinde de domeniul de activitate, bugetul dumneavoastra si de cat de confortabil sunteti cu coperarea sistemelor multi-lift.

Cat combustibil consuma operarea unui sistem multi-lift?2023-03-05T19:49:29+03:00

Sistemele multi-lift puternice si cu functii complete au nevoie de multa putere si implicit au un consum mai mare de combustibil, ceea ce creste costul de operare. In consecinta, va trebui sa luati in considerare, conusmul de combustibil, emisiile si taxele de mediu de fiecare data cand folosit un sistem abrollkipper sau skiploader.

Siguranta sistemului multi-lift2023-03-11T19:05:24+03:00

Siguranta in utilizarea sistemelor abrollkipper nu trebuie neglijata niciodata si aceasta ar trebui sa reprezinte un criteriu esential in alegerea dvs. Asadar trebuie sa intrebi daca sistemul abrollkipper sau skiploader este prevazut cu blocaj de sigurnata. Ce fel de sistem de blocaj are mecanic sau hidraulic? Picioare stabilizatoare suntincluse in configuratia standard sau sunt optionale? Sistemul multilift este prevazut cu  sistem de alerta functional?

De asemenea, trebuie sa va asigurati ca sistemul abrollkipper este verificat periodic si lucrarile de intretinere sunt realizate la timp. Lucrarile de intretinere sunt usoare, presupun doar verificarea asamblarilor si ungerea articulatiilor. Este foarte important sa efectuati lucrarile de intretinere la timp pentru a va asigura ca sistemul functioneaza in parametrii si nu veti fi surpinsi din cauza unor defectiuni neprevazute aparute atunci cand folositi sistemul multi-lift.

Veti  transporta containere inalte?2023-03-05T19:54:02+03:00

Containerele inalte necesita si o sarcina utila mai mare. Pentru a adapta inaltimea si sarcina utila necesara transportarii containerelor mai inalte si mai grele, veti avea nevoie de un sistem abrollkiper cu o inaltime de incarcare si o greutate proprie mai mici.

Desfasurati aceleasi activitati in fiecare zi sau uneori apar situatii specifice?2023-03-05T20:02:14+03:00

Pentru operatiuni repetate, cu aceleasi tipuri de containere, nu exista nici un motiv sa platiti in plus pentru sisteme cu rezervele de putere de care nu aveti nevoie. Exista insa aplicatii in care incarcaturile variaza,  aveti nevoie de un surplus de cuplu in apropierea containerului sau necesita timpi de lucru foarte lungi si pentru care este necesara o rezerva de putere. Alegerea unui sistem multi-lift care sa ofere rezerva de putere mai mare va permite sa preluati comenzi mai dificile, pe care concurenta nu le poate realiza.

Cum alegi sistemul de comanda al hookliftului?2023-03-25T19:23:57+03:00

Sistemele hooklift pot fi echipate cu diferite tipuri de comenzi:  comenzi pneumatice, telecomenzi radio sau PLC-uri de ultima ora (Programmable Logic Controls). Cand alegeti sistem de control inteligent, optezi nu doar pentru tehnologie avansata, faceti un pas inspre viitor. Acum poate aveti nevoie doar de control din cabina, dar in viitor este posibil sa aveti nevoie de o telecomanda radiocomandata. Asigurati-va ca sistemul abrollkiper ales va ofera posibilitatea de upgradare si flexibilitatea de care aveti nevoie.

Sistem hooklift despre
Go to Top